Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ήλιος, μπαλκόνι κι εκλογές

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ως κοινωνία ξεπεράσει τη φάση συλλογικής κατάθλιψης και είμαστε σε μια φάση αναμονής. Μια αναμονή ανάμικτη με αμυδρές ελπίδες, ξορκισμό του φόβου για το επερχόμενο κακό, φανατισμό και μισαλλοδοξία, μίσος και διχασμό. Όπως έγραψα και στο twitter έχω την αίσθηση ότι οι συγκεκριμένες εκλογικές αναμετρήσεις διεξάγονται υπό την πίεση του φόβου, είναι το κυρίαρχο πολιτικό και κοινωνικό συναίσθημα. Παρά την εισαγωγή, η ανάρτηση αυτή δεν είναι προεκλογική ούτε πολιτική. Το τι θα βγάλει η κάλπη θα το μάθουμε ούτως ή άλλως σε λίγες ημέρες.

Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι το τι βγάζουν οι γλάστρες μου, παρά την ζέστη. Τον Απρίλιο έκανα ορισμένες εργασίες στο μπαλκόνι. Τα κρεμμύδια που είχα βάλει τότε έχουν φαγωθεί σχεδόν όλα εκτός από ένα που μεγάλωσε και άνθισε (βλέπε σχετική ανάρτηση). Οι πιπεριές άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, ενώ μία καυτερή που είχα πάρει γέμισε με αρκετά μικρά πιπεράκια. Τα κουνουπίδια που είχα φυτέψει από το χειμώνα δε λένε να μεγαλώσουν, τα αφήνω απλώς γιατί μου αρέσει η ιδέα. Η πατατιά που φύτρωσε στο κομπόστ μεγαλώνει, δεν περιμένω να βγάλει καρπούς όμως ελλείψει χώματος. Μέσα Απριλίου μου είχε έρθει και το δέμα από την Κική με τους σπόρους. Επειδή είχε περάσει η περίοδος φυτέματος, έριξα δοκιμαστικά σε 2 γλάστρες λίγους σπόρους από ντοματάκι Σαντορίνης. Η έκπληξή μου και χαρά ήταν μεγάλη όταν είδα ότι 2 τελικά κατάφεραν να φυτρώσουν, η μία έχει γίνει ολόκληρο θηρίο και πέταξε άνθη! Του χρόνου λογικά θα έχω μεγαλύτερη συγκομιδή.

Ακόμη και αυτή η μικρή επαφή με τη φύση με γεμίζει αισιοδοξία. Επίσης αισιοδοξία αποπνέει και ο ήλιος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, που προσδίδει κάτι καλύτερο. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει να φωτίζει τη χώρα αυτή για το καλύτερο δυνατό.

ΥΓ Αντί για πολλές διάσπαρτες φωτογραφίες, έχω επιλέξει το slideshow του flickr. Είναι ιδιαίτερα βολικό και δε γεμίζει τη σελίδα. Παρόμοια μορφή παρουσίασης θα χρησιμοποιήσουμε και στο νέο site περί ταξιδιωτικών αναρτήσεων που ξεκινάμε σύντομα μαζί με κάποια άλλα παιδιά. Σύντομα κοντά σας...

8 σχόλια:

  1. Μια χαρά είσαι! Τουλάχιστον ένα μέρος των αναγκών θα το καλύπτεις! :) χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες εικόνες!Συμφωνώ ότι έστω και το λίγο πράσινο φέρνει αισιοδοξία!Καλή συνέχεια!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...Ακόμη και αυτή η μικρή επαφή με τη φύση με γεμίζει αισιοδοξία...", μήπως σκοπεύεις να δραστηριοποιηθείς σ' αυτό τον τομέα; Αν ναι, μαζί σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πώς προλαβαίνεις εν μέσω ταξιδίων επαγγελματικών και μή να έχεις και μπαξε;
    φανταστικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή