Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Λονδίνο: πόλη σε κίνηση (1/2)

Δύο βδομάδες περίπου πριν βρέθηκα για τριήμερο στο Λονδίνο, όπως πρόλαβε ήδη να ενημερώσει ο φίλτατος NdN. Τριήμερο δροσιάς σε σχέση με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκείνες τις ημέρες στην Ελλάδα. Τριήμερο μουντιαλικό, καθώς επιβαλλόταν η παρακολούθηση ποδοσφαίρου σε pub - με ιδιαιτερότητες που έχουν ήδη αναφερθεί από τον NdN.

Και λόγω Μουντιάλ αλλά και λόγω καλού καιρού η πόλη βρισκόταν σε κίνηση. Η βόλτα μας ξεκίνησε από South Bank και κατέληξε σε όλη σχεδόν την πόλη - τελικά άμα έχει σχετική δροσιά μπορείς να περπατήσεις παντού. Και τι δεν είδαμε σ'αυτή τη βόλτα.
Το δημαρχείο δίνει ήδη την αίσθηση της κίνησης.
DSCN2819
Έπειτα είδαμε την Tower Bridge να ανοίγει για να περάσει ιστιοφόρο, κάτι που απ'όσο θυμάμαι δεν συμβαίνει συχνά.
DSCN2821
DSCN2824
Έπειτα γίναμε μάρτυρες στο στήσιμο της ελληνικής παραλίας στον Τάμεση - μία πολύ καλή και έξυπνη κίνηση κατά την γνώμη μου. Περισσότερα θα βρείτε σε σχετική ανάρτηση της Σοφίας.
DSCN2788
DSCN2789
DSCN2790
DSCN2791
Πρώτο διάλειμμα για επίσκεψη και μπύρα στην Tate Modern και στον έβδομο όροφο. Η θέα αποζημιώνει σίγουρα.
IMAGE_642
Πέρα από τον καθεδρικό  του Αγίου Παύλου η γέφυρα που ξεχωρίζει είναι η διάσημη Millenium Bridge που πρωταγωνίστησε και στην τελευταία ταινία Χάρι Πότερ, αν δεν κάνω λάθος.
IMAGE_645
Επόμενη στάση τα St Katharine Docks για φαγητό στην υπαίθρια αγορά που είχε στηθεί. Φαγητά απ'όλο τον κόσμο και από πολλές διαφορετικές κουζίνες.
DSCN2827
Μετά το φαγητό, μία στάση στην pub που φαίνεται στο βάθος ήταν σίγουρα επιβαλλόμενη, συνοδεία του NdN και των Βρετανών συνεργατών του. 

Έπειτα, κατευθυνθήκαμε προς ένα από τα δύο θέατρα που είχαμε κλείσει, την Ποντικοπαγίδα της Άγκαθα Κρίστι. Όταν ένα θεατρικό παίζεται για 58 συναπτά έτη, κάτι καλό θα έχει να επιδείξει. Την επόμενη φορά σκεφτείτε το σοβαρά να γίνεται και σεις συμμέτοχοι στο μυστικό της παράστασης.

Καθώς το ξενοδοχείο ήταν στο Notting Hill δίπλα στo Portobello Road, ήπιαμε εκεί τον πρώτο καφέ του Σαββάτου.
DSCN2850
Η κίνηση στους δρόμους συνεχίστηκε. Η Covent Garden ήταν γεμάτη με κόσμο. Αρκετοί είχανε στηθεί να παρακολουθήσουν ένα απίστευτο τύπο που έκανε πολλά ακροβατικά.
DSCN2862
DSCN2864
DSCN2865
DSCN2866
Μάλιστα, τον πετύχαμε και δεύτερη μέρα, αφ'υψηλού όμως...
DSCN2878
Λίγο πιο δίπλα ένας ασιάτης μουσικός έπαιζε ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο με μία χορδή.
DSCN2870
Επειδή μια λιγούρα όσο να'ναι σε πιάνει όταν τριγυρνάς, μερικά οστρακοειδή με λεμόνι και ταμπάσκο είναι ό,τι πρέπει. Κάποιοι τα συνοδεύουν και με σαμπάνια.
DSCN2897
Συνεχίζοντας την βόλτα στο κέντρο, βλέπει κανείς το μέρος να έχει κατακλυστεί εκτός από ανθρώπους και με ελέφαντες! Μετά τις αγελάδες και τις καρδιές φαίνεται να είναι η νέα εκδήλωση.
DSCN2857
DSCN2858
DSCN2859
Λίγο πιο δίπλα στην Leicester Square είχανε συνέχεια συναυλίες με αστέρια του βρετανικού Super Idol. Και εδώ κόσμος και ουρές.
DSCN2861
Είχε έρθει η ώρα όμως για το επόμενο θεατρικό. Αυτή τη φορά η επιλογή ήταν μιούζικαλ και συγκεκριμένα το Oliver.
DSCN2867
Η παράσταση ήταν πολύ καλή, ομολογουμένως. Μεγάλος θίασος, ορισμένα από τα παιδάκια να δίνουν ρεσιτάλ, τα σκηνικά και τα τραγούδια πολύ καλά. Άλλο ένα προτεινόμενο έργο!

Επειδή ήταν δίπλα, περάσαμε και μια βόλτα από την China Town για να φάμε πάπια Πεκίνου. Είναι ωραίο γενικά να δοκιμάζεις διαφορετικές γεύσεις. Η αλήθεια είναι ότι ανοίγουν ανάμεσα σε άλλα και οι γευστικοί ορίζοντες.
DSCN2844

ΥΓ Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ήταν ότι πέρα από τις Guinness και το παιχνίδι στην pub, έγινε μεγάλη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση, την φορολογία, τις επιχειρήσεις, τις νοοτροπίες κτλ με Βρετανούς. Μύθοι καταρρίπτονται, ομοιότητες και διαφορές αναδεικνύονται. Ούτε η Ελλάδα είναι η κόλαση ούτε η Μ.Βρεταννία είναι ο παράδεισος. Περισσότερες ομοιότητες υπάρχουν παρά διαφορές. Αυτό φάνηκε περισσότερο και από τα μέτρα που πήρε η νέα αγγλική κυβέρνηση που δεν απέχουν από τα δικά μας. Καλό είναι να ακούμε και άλλες φωνές, πέρα από τον δικό μας μικρόκοσμο. Ίσως κάτι έχουν να μας πουν, κάτι διαφορετικό ή απλώς μια άλλη οπτική γωνία.