Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

Γιορτές και ευχές

Οι γιορτές είναι ήδη εδώ. Μπορεί να μην το καταλάβαμε πολύ φέτος, αλλά είναι και πάλι εδώ. Φέτος, δεν ξέρω γιατί, ενεπλάκην αρκετές φορές σε συζητήσεις για το νόημα των εορτών. Υπήρχε κυρίαρχη άποψη ότι η χαρά των γιορτών είναι τεχνητή και τροποντινά μας την επιβάλλουν. Ότι δεν υπάρχει ανάγκη να χαιρόμαστε ντε και καλά επειδή είναι γιορτές και ότι μπορούμε να χαιρόμαστε όποτε θέλουμε οι ίδιοι. Σίγουρα τα επιχειρήματα αυτά εμπεριέχουν δόσεις αλήθειας.

Από την άλλη, η καθημερινότητα είναι τέτοια που μας παρασύρει και πολλές φορές ξεχνάμε να χαρούμε. Ξεχνάμε τις μικρές χαρές της ζωής, να αγναντέψουμε τον ουρανό, την ταβανοθεραπεία που κάναμε μικροί, να παρατηρήσουμε τον διπλανό μας. Οπότε και σ'αυτές τις περιπτώσεις χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω χαρά, ας είναι και τεχνητή, ας είναι και θεσμοθετημένη.

Στο κάτω-κάτω, χαρά είναι. Ας την απολαύσουμε, απ'όπου και αν αυτή προέρχεται. Τι κακό μπορεί να μας κάνει λίγη παραπάνω; Οι ευχές μου και για φέτος είναι Υγεία, Χαρά και Ευτυχία. Με αυτή τη σειρά. Καλά να είμαστε και καλά να περάσουμε και σ'αυτές τις γιορτές, όσο γίνεται καλύτερα για τον καθένα μας. Φιλιά σε όλες και όλους!

ΥΓ Το μενού φέτος περιλαμβάνει δύο πόλεις με αρχικό γράμμα Λ - μία εντός και μία εκτός των τειχών. Ανταποκρίσεις μετά τις γιορτές...