Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Δίχως το τσιγάρο η ζωή έχει καλύτερη γεύση


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, της Αντικαπνιστικής και Αντικαρκινικής Εταιρείας η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση καπνού.

Ερευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 28 % του ενήλικου πληθυσμού της γης εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί καπνό, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό αυτών που χρησιμοποιούν παράνομες ουσίες( πχ χάπια, κοκαΐνη κα).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας ενημερώνει ότι το κάπνισμα είναι η σημαντικότερη αιτία θανάτου που μπορεί όμως εύκολα να προληφθεί και προβλέπει πως οι θάνατοι λόγω του καπνίσματος από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις κ.ά. μπορεί να ξεπεράσουν τα δέκα εκατομμύρια το χρόνο έως το έτος 2020, με το 70% να προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα μέλη του Keep on Blogging σε μια προσπάθεια να στηρίξουν και να βοηθήσουν στην εκστρατεία κατά του καπνίσματος θέλουν να περάσουν σε όλους με δυνατή φωνή το μήνυμα «ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ».


σημ. Η ιδεα είναι να περάσουμε όλοι μαζι το μήνυμα «ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ» για αυτο τον λόγο σας καλούμε όλους να στηρίξετε την ιδέα αυτη, κάνοντας ανάρτηση στο blog σας την συγκεκριμένη ημέρα 31/05 το ανωτέρω κείμενο.Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

22 σχόλια:

  1. καλο ειναι αν θελουμε να βελτιωσουμε την υγεια μας να προσπαθησουμε ολοι κατι να περιορισουμε κατι να κοψουμε

    καλημερα ευχαριστω και για την συμμετοχη

    φιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι τα νέα μέτρα που θα ξεκινήσουν από 1/7 να βοηθήσουν κάποιους να το κόψουν!Στο χέρι τους είναι και υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να κρατάνε τσιγάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα πάρω μέρος παρόλο που είμαι καπνιστής και το είχα κόψει μετά από ένα βαρβάτο πρόβλημα υγειας και ο γιατρός να μου έχει πει πως το κάπνισμα δυσχαιρένει την αποθεραπεία μου...

    Όμως είμαι υπέρ και των περιοριστικών μέτρων και της υψηλής φορλογίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ και στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί , εγώ η καπνιστρια ( ακόμα) είμαι υπερ των μέτρων! Αντε να το κοβουμε σιγά σιγά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας κανω και εδω ενα τσιγαρακι :Ρρρ

    το τσιγαρο στο κοβουν λεει ... δεν το κοβεις ;)


    καλησπερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σε όλο το φόρουμ για την πρωτοβουλία αυτή! Και φυσικά, μπράβο σε όσους δεν καπνίζουν, αλλά και σε όσους προσπαθούν να το κόψουν.. ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ. Πάρτε το χαμπάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλο μήνα να έχεις..μακριά από τσιγάρο και κάπνα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν όμως το τσιγάρο είχε γεύση σοκολάτα?
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Έπεσες σε φανατικό καπνιστή!! Η ιδέα είναι πολύ ωραία αλλά αν το έκανα θα ήμουν υποκριτής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eixa pei oti apo simera 8a to ekoba...alla...den...8a to periorisw omos pou 8a mou paei!!

    Kalh Ygeia se olous mas kai Kalo MHNA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπηρξα και εγω καπνιστης για πολλα χρονια και απετυχα πολλες φορες αλλα στο τέλος τα καταφερα. Θα είναι πιο εύκολο τωρα γιατι θα υπαρχουν ακαπνοι χωροι αλλα ακομα πιο σημαντικο… Με ότι γραφετε εσεις στα blogs καταποντίζεται η αστεια εικονα του «Μαγκα καπνιστη». (Ναι και εγω τέτοιο κορόιδο ημουν στην αρχη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή ακούω συχνά για τα μέτρα, είναι περιοριστικά όχι απαγορευτικά. Θα υπάρχουν αρκετοί χώροι για τους καπνιστές αλλά δίνεται πλέον προτεραιότητα στους μη καπνιστές. Ένα καλό που θα κάνουν τα μέτρα είναι ότι θα επιτρέψουν και σε καπνιστές να δοκιμάσουν μη καπνιστικούς χώρους. Θα δουν, όπως είχα δει και εγώ στο παρελθόν ότι μπορούν να περάσουν και καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πρόλαβα την ανάρτηση γιατί έλειπα, όμως όπως έγραψα κι αλλού, σκέφτομαι σοβαρά να απαλλαγώ και από αυτή την εξάρτηση. Δε θέλω να εξαρτάμαι από τίποτα κι από κανέναν, θέλω αυτοδιάθεση. Να'σαι καλά, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. distixos to tsigaro katastrefei polla perissotera pragmata apo oti nomizoume! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κόφτε το ρε παιδιά να δείτε την υγεία σας και... καλύτερες στύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kaλημέρα, για έλα φίλε μου μέχρις εδώ, σε κύκλο φιλίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ πάντως υπερασπίστηκα τους απανταχού καπνιστές. Ψυχή έχουμε κι εμείς (άλλο αν τρώμε και την ψυχή των άλλων και τη δική μας με αυτό το διάολο)

    Καλό ΣουΚού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕν πρόλαβα να το δημοσιεύσω αλλά συμφωνώ και το' χω δοκιμάσει. Είναι όντως πιο γλυκιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. θα το παλέψω μέχρι τέλους για να το κόψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι υπόθεση του καθενός αλλά και των πολλών. Ελευθερία ναι, ασυδοσία όχι όμως...
    Για να δούμε το μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή