Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Η καθημερινότητα του καταναλωτή



Μικρές και χρήσιμες καθημερινές οδηγίες - παροτρύνσεις ενός απλού συνειδητοποιημένου καταναλωτή. Από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Έναυσμα από [οικολογούντες]

9 σχόλια:

  1. λίγη προσπάθεια από όλους μας απαιτείται και λίγη παραπάνω από το κράτος, εγώ θα ήθελα να κάνω ανακύκλωση αλλά δεν υπάρχουν ούτε κάδοι ούτε τίποτα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αγοράζω νερό σε γυάλινα επιστρεφόμενα μπουκάλια, είναι λίγο βαβούρα αλλά το θέαμα τον κενών πλαστικών μπουκαλιών από νερό μου την δίνει τελείως ...
    καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ απο την άλλη κάνω οργανωμένη ανακύκλωση..με ξεχωριστη σακούλα σκουπιδιων για πλαστικα,εφημεριδες κλπ.αλλά μου την δίνει η γυφτιά ορισμένων που πετάνε χωρίς σακούλες διάφορα μπουκάλια και εφημερίδες στους κάδους.ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ ΡΕ ΖΩΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @natassa Έτσι είναι νατάσσα, έτσι ακριβώς. Μπορείς αντί για ανακύκλωση να παρεμβαίνεις στο προηγούμενο στάδιο, στην κατανάλωση. Προϊόντα με συσκευασίες περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον, ή ακόμη λιγότερες συσκευασίες, είναι επίσης κάτι σημαντικό. Ήδη το κάνεις, απ'ότι περιγράφεις. Είναι μόνο η αρχή.
    Καλό απόγευμα επίσης και καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @νίκος Έτσι ακριβώς. Μικρές, απλές κινήσεις είναι αυτές. Μωρέ, ας συμμετέχουν στην ανακύκλωση και ας τα πετάνε (αρχικά) και έτσι. Σιγά-σιγά θα μάθουμε καλύτερα. Αρκεί να γίνεται η αρχή.
    Ας φροντίσουμε και εμείς να ενημερώνουμε όποιον μπορούμε.Πάντως, πολύ καλά κάνεις και τα διαχωρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι ανεπιδεκτη μαθησεως μαλλον και δεν τα καταφερα με το Banner.Αν μπορεσεις καποια στιγμη κανε μια περατζαδα απο το δικο μου μπλογκ να μου πεις πως λειτουργει.Σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρεπει να σε συστωσω με τον φιλο μου τον μουστακια ειναι στην ενωση καταναλωτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @whisper Το συντομότερο δυνατό.

    @σκουλήκι Εμένα; Γιατί βρε; Τι σου'κανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τον μουστάκια; Χλωμό το βλέπω. Δεν είναι η κλίση μου :-)
    Προτιμώ περισσότερο χρώμα στη ζωή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή