Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Πρακτικά εργαλεία περί ταξιδίων (θα ανανεώνεται συνέχεια)

Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, είναι αλήθεια, δεν ευνοεί τα ταξίδια. Συν το γεγονός ότι σαν εγχώρια αγορά είμαστε λίγοι. Η διέξοδος κατά βάση μέσω αεροπλάνου. Για τους ρομαντικούς υπάρχουν τα τρένα και τα πλοία. Όσο για το αυτοκίνητο, μια άλλη ιστορία. Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να δραστηριοποιούνται αεροπορικές εταιρίες και στην χώρα μας από τις λεγόμενες "χαμηλού κόστους". Κατάφερα να συγκεντρώσω ορισμένες, όπως επίσης και κάποιες άλλες χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για κάθε ενδιαφερόμενο.


Η συγκεκριμένη ανάρτηση θα ανανεώνεται συνεχώς με κάθε προσθήκη σας. Γι αυτό, ας ανασκουμπωθούμε όλοι. Καλή αναζήτηση και καλά μας ταξίδια!!!


Αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους που πετούν από/ προς Ελλάδα

  • http://www.vueling.com/ Ισπανική εταιρία, πετάει Μαδρίτη-Βαρκελώνη
  • http://www.easyjet.com/ Γνωστή και μη εξαιρετέα, πετάει Βερολίνο, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι
  • http://www.sterling.dk/ Δανέζικη, πετάει για Κοπεγχάγη, Γκέτεμποργκ, Όσλο, Στοκχόλμη (σταματά το χειμώνα)
  • http://www.skyeurope.com/ Κεντρική Ευρώπη, πετάει Άμστερνταμ, Μπρατισλάβα, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Ίνσμπουργκ, Κόζιτσε, Κρακοβία, Πράγα, Σόφια, Βιέννη.
  • http://www.germanwings.com/ Κυρίως για γερμανικές πόλεις και από εκεί για όλη την Ευρώπη.
  • http://www.airberlin.com/ Επίσης για γερμανικές πόλεις - ευκαιρία για Oktoberfest
  • http://www.blue1.com/ Για σκανδιναβικές χώρες - ευκαιρία να δούμε τον Άγιο Βασίλη.
  • http://www.norwegian.no/ Για Όσλο και Βαρσοβία - νέα προσθήκη

Υπάρχουν σίγουρα και άλλες. Αυτές είναι οι βασικές που βρήκα. Με χαρά θα προσθέτω τις καινούριες που θα προτείνουμε όλοι. Δυστυχώς, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους της Ευρώπης η http://www.ryanair.com/ δεν πετάει από/ προς Ελλάδα. Αιτία; Το ακριβό αεροδρόμιό μας. Πάντως είναι καλή πρόταση αν θέλετε να κάνετε transit πτήσεις.

Όσον αφορά στο ψάξιμο για την καλύτερη πτήση, στην καλύτερη ώρα και στην καλύτερη τιμή, υπάρχουν "ψαχτήρια".

Προσωπικά, προτιμώ τα ακόλουθα:

  • http://www.flylowcostairlines.com/ Το όνομα τα λέει όλα
  • http://www.bravofly.com/ Ακόμη πιο οργανωμένο, έχει αρκετές εναλλακτικές και ρυθμίσεις με βάση την τιμή, την ώρα και τα σχετικά. Διαλέγεις και παίρνεις δηλαδή.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε τη δική μας http://www.aegeanair.com/ που μπορείς να βρεις αρκετά καλές προσφορές, εφόσον κλείσεις εγκαίρως.

Έναυσμα για την ανάρτηση αυτή ήταν σχόλιο σε προηγούμενη ταξιδιωτική ανάρτηση, όπου κάποιος ανέφερε ότι θα ήθελε πολύ να ταξιδεύει αλλά στερείται αρκετών χρημάτων. Με λίγο ψάξιμο περισσότερο στο Ίντερνετ - και φυσικά την αμέριστη βοήθεια όλων όσοι ζητηθεί - μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Γι αυτό επαναλαμβάνω, τώρα που υπάρχουν τα μέσα, το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση! Καλά μας ταξίδια και πάλι!

ΥΓ Όσο για τη διαμονή, στα site των αεροπορικών υπάρχουν και καταλύματα. Εφόσον δε σας ικανοποιεί κάτι τέτοιο, δοκιμάστε και το http://www.hotelclub.com/ όπου όσο έχω ψάξει ως τώρα, έχει από τις φθηνότερες τιμές.

Επιπλέον: για πτήσεις και ξενοδοχεία, http://www.xl.com/ (προσθήκη από Natassa)

Νέα προσθήκη και στα ελληνικά: http://www.figame.gr/ (από Can't escape the truth)

Συνεχίζοντας: http://www.clickair.com/ για Βαρκελώνη (καλή και δοκιμασμένη)

http://www.wizzair.com/ (Από Ρόδο - Κέρκυρα - Κρήτη για Αγγλία)

http://www.flymonarch.com/ (Από Λάρνακα για Αγγλία)

http://www.athensairways.com/ (Εντός Ελλάδος)

56 σχόλια:

  1. Ωραίος !
    Φοβερό αρθρο.
    Το τυπώνω να το εχω υπόψιν, πολύ καλή δουλειά φίλε.
    Το θέμα ειναι να το πάρω απόφαση για κανα ταξιδάκι, χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επανάσταση βέβαια στις "low cost" αεροπορικές, είναι η ryanair.
    www.ryanair.com η οποία δυστυχώς δεν έχει ακόμη πτήσεις για Ελλάδα.

    Η sterling είναι πάρα πολύ καλή, την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @τζονάκος Αυτό είναι και το νόημα, αγαπητέ. Ακριβώς αυτό. Και τώρα απομένει η διάθεση για ψάξιμο και η θέληση για ταξίδια. Σε αυτά δεν μπορώ να βοηθήσω εγώ. Σειρά σου τώρα να τα βρεις ;-)

    @doctor Η επανάσταση γενικότερα άργησε να έρθει σε μας τους πληβείους. Μεγάλο ρόλο παίζει το ακριβό μας αεροδρόμιο, που δε συμφέρει τις περισσότερες εταιρίες χαμηλού κόστους. Τελευταία άρχισαν αρκετές σιγά-σιγά να δραστηριοποιούνται. Για να δούμε την εξέλιξη. Φταίει, βέβαια, και το μικρό μέγεθος της εγχώριας αγοράς.
    ΥΓ Επιχειρηματική ιδέα: να φτιάξουμε αεροδρόμιο σε απόσταση το πολύ μίας ώρας από Αθήνα και να προσκαλέσουμε τις χαμηλού κόστους. Λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενο έγινε copypaste ευθύς αμέσως! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @patsiouri Η γνώση πρέπει να διαχέεται :-) Χωρίς πλάκα τώρα, αν έχετε κάποιες επιπλέον διευθύνσεις, μπορούμε να τις προσθέσουμε. Άντε και καλά ταξίδια.

    @if..igeneia Ευχαριστώ.και γω με τη σειρά μου. Όσο για σένα, να ξέρεις ειδικά ότι οι γερμανικές έχουν περισσότερα δρομολόγια και από Θεσσαλονίκη. Ψάξτο! Άντε, καλά ταξίδια και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ καλο ... και τις χρειαζομουν τετοιες πληροφοριες

    μπραβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @skoyliki Σειρά σου να ετοιμαστείς για ταξίδια. Άντε, φεύγουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!! Και η skyeurope σταματάει το χειμώνα... Πέρυσι που πήγα bratislava νοέμβρη μήνα δεν είχε... Πολύ καλό post θα το χρησιμοποιήσω μάλλον άμεσα.. χιχιχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξεσκόνισες κυριολεκτικά το θέμα. Και αυτή την φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @laxanaki Όντως υπάρχουν διαφοροποιήσεις κατά τη διάρκεια καλοκαιριού και χειμώνα. Χρησιμοποιώντας transit πτήσεις μπορούμε όμως να ταξιδέψουμε σε περισσότερες εναλλακτικές. Ας αρχίσουν οι χοροί ή μάλλον, τα ταξίδια!

    @pan Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μου ξεφεύγουν. Εδώ θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων. Όστις βούλεται, λοιπόν. Άντε και καλά ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία ανάρτηση!! Άντε να ξεκουνιόμαστε σιγά σιγά για κανένα ταξιδάκι!!

    CrazyTourist2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @τρελοτουρίστες Έτσι, έτσι. Για να μην είμαστε απλώς ταξιδιώτες του καναπέ. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και πάλι.
    Λοιπόν, μίλησα με τους συνταξιδιώτες για Ιρλανδία το Πάσχα και ψηνόμαστε. Μπορείτε να στείλετε περισσότερες λεπτομέρειες; Εκεί θα κινηθούμε με τρένο. Το email μου είναι kitsosmitsos@gmail.com
    Αναμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. επίσης σημείωσε και την xl.com πάαααρα πολύ καλές τιμές και ευκαιρίες σε πτήσεις και πακέτα διαμονής.
    χαιρετώ
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον διαβάσαμε το ίδιο σχόλιο, ε; Για την (πολυαγαπημένη μου) Ιρλανδία μπορώ να σας δώσω πληροφορίες για Κορκ και Μπλάρνι. Και μόλις έβαλε γκολ ο Κλέιτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @natassa Εντάξει Νατάσσα. Link ελήφθη! Χαιρετώ και ανταποδίδω!

    @penny Όντως, έτσι είναι. Ό,τι έχεις για Ιρλανδία, στείλε! Θα πάμε (μάλλον) από Μ.Πέμπτη μέχρι Δευτέρα του Πάσχα. Πτήση από και προς Δουβλίνο. Μία μέρα σίγουρα Μπέλφαστ. Όποιες άλλες προτάσεις, παρακαλώ στείλε στο email kitsosmitsos@gmail.com
    Όσο για τον Κλέιτον, ξεχρεώνει το τετ-α-τετ που έχασε στο πρώτο παιχνίδι. Πάντως τώρα είναι 2-1 και προμηνύεται θρίλερ! Για να δούμε...Δεν είναι για καρδιακούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσωπικά δεν δέχομαι τη δικαιολογία του δεν ταξιδεύω επειδή δεν έχω λεφτά. Εφόσον δουλεύεις, και σου "περισεύουν" χρήματα για καφέδες, τσιγάρα, σουβλάκια, ταβέρνες, μπουζούκια, βιβλία, CD, DVD, καινούρια ρούχα και παπούτσια κάθε σεζόν, σινεμά, θέατρο, συναυλίες ή ό,τι τέλος πάντων είναι η απόλαυση του καθενός, σου περισεύουν χρήματα και για ταξίδια. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και απόφασης. Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που έχει περισσότερα λεφτά και σε αυτόν που έχει λιγότερα είναι το πόσα ταξίδια θα κάνει ο καθένας και τι διάρκειας θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο σου ρε φίλε, πολύ καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έκανες τη μισή δουλειά.
    Ετοιμάζω ταξίδι
    μοναχά για πάρτη σου...
    που λέει και το άσμα!
    Ετοιμάζω βαλίτσες. Δεν ξέρω για που, αλλά θα πετάξω ένα βελάκι στο χάρτη της Ευρώπης κι όπου...προσγειωθεί!
    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα ταξίδια είναι από τις λίγες μου ευχαριστήσεις. Ωστόσο προτιμώ τα τρένα...ειδικά το inter train.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. kitsomitso μες στο Σαββατοκύριακο θα σου στείλουμε λεπτομέρειες!!
    Α! σοφία μες στο μυαλό μας είσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @sofia Συμφωνώ απολύτως. Είναι καθαρά θέμα επιλογών. Άμα θέλει κανείς, μπορεί με μικρό κόστος να κάνει διακοπές εκτός. Το θέμα είναι τι επιλέγει ο καθένας: μια περισσότερο καταναλωτική καθημερινότητα, ταξίδια με μια δόση ταλαιπωρίας... Αλλά καθαρά θέμα χρημάτων είναι για μικρό μέρος του πληθυσμού μόνο.
    Παραδείγματος χάρη, την Πρωτοχρονιά θα είμαι Παρίσι. Κλείσαμε αεροπορικά από Μάιο με 85 ευρώ μετ'επιστροφής και 3* ξενοδοχείο στη Μονμάρτη με 18 ευρώ το βράδυ. Οι προσφορές υπάρχουν, αρκεί να ψάξεις και να οργανωθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δωσε μου καμια αδεια και φευγουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @korkodeilas Αφού τα ήξερα, γιατί να τα κρατήσω κρυφά; Εμπρός, ας ταξιδέψουμε να γνωρίσουμε (ακόμη περισσότερο) τον κόσμο. Πάντα τέτοια!

    @muppet show girls Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι...Αυτό είναι μόνο η αρχή. Λίγη διάθεση να ψαχτούμε παραπάνω και ας οργανωθούμε! Ωραίο το άσμα, γιατί όχι ;-)
    Ετοίμασε τις βαλίτσες για όπου λάχει! Υπάρχουν τόσα ωραία μέρη. Καιρός να τα ανακαλύψουμε. Καλησπέρα, επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @haris Καλή επιλογή και αυτή. Μια πιο ρομαντική, πιθανότατα, προσέγγιση. Δυνατότητα να δει κανείς πολλαπλούς προορισμούς. Καθετί για καλό!

    @τρελοτουρίστες Αναμένω! Ευχαριστώ προκαταβολικά. Συμφωνώ με σας και με τη Σοφία! Δικαιολογίες μπορούμε να βρίσκουμε πάντα, στην πράξη κολλάμε. Άντε και καλά ταξίδια!

    @σκουλήκι Άδεια βρίσκεται, συνήθως. Και ένα 3ήμερο αρκεί για μία Πράγα, Βιέννη ή κάτι τέτοιο κοντινό. Όσο για τα λοιπά, στο χέρι του καθενός (ή του προϊσταμένου του)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πολύ χρησιμες πληροφορίες...

    Για Λεφτά και χρόνο μήπως έχεις κανα link? για να ξεκινήσουμε τα ταξίδια λεω....

    αχ χ αχ και πως μ'αρεσουν!!


    αναπνοή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @[οικολογούντες] Το ψάχνω και για μένα. Προς το παρόν, βρίσκω την καλή διάθεση - πιο χρήσιμο από τα υπόλοιπα. Χρήματα δε χρειάζονται πολλά, ο χρόνος βρίσκεται. Αρκεί η καλή διάθεση, επαναλαμβάνω.
    Και μένα μ'αρέσουν, γι αυτό τα παλεύω!
    Καλά ταξίδια, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ξέρω ανθρώπους που πηγαίνουν διακοπές ΜΟΝΟ Ιρλανδία. Αυτό πιστεύω τα λέει όλα... Ιδανικός προορισμός.
    Τώρα, για ταξίδια και παλιά Ευρώπη, αν κάποιος ψάχνει το απόλυτο σε μεσαιωνική ομορφιά και αστικό πολιτισμό, Γάνδη και Μπριζ στο Βέλγιο είναι οι προφανείς επιλογές. Μόλις επέστρεψα από εκεί κι ακόμη να συνέλθω. Για long weekend είναι τοπ επιλογή. Τα λεφτά δεν ξεπερνούν όσα θα ξόδευε κάποιος σε... chic προορισμό στην Ελλάδα. Μόνο αφήστε χώρο στη βαλίτσα για τις μπύρες! Κορυφαία η (σε άφθονη προσφορά) Westmalle (προφέρεται βέστμάλε).
    Για σοκολάτες, τινάξτε τη μπάνκα στον αέρα και αγοράστε μόνο NeuHaus -και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ωραιο αρθρο.......!τοα κραταω μπας και καταφερω να στειλο τους γονεις μου κανα ταξιδακι....χοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να μαι κι εγώ...CrazyTourist1 εδώ. Περιεκτική και πλήρης η ανάρτηση! Θα την έχουμε στα υπόψη μας διαρκώς! Συμφωνώ απόλυτα και με τα σχόλια περί ταξιδιών, χρημάτων και διάθεσης να ψάξεις! Όσο για την Ιρλανδία, ρίξε μια ματιά στο ιστολόγιο μας! Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε σένα και τους συνταξιδιώτες σου! Ελπίζω να βοηθήσαμε στην επιλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Kitsosmitsos
    Συγχαρητήρια (δύο φορές!) Για την ενημέρωση και για την πρόκριση! Συνεχίζουμε και χρειαζόμαστε πληροφορίες. Θα γίνουμε"ευρωτουρίστες", πλάκα-πλάκα με Λάρισα και Πανιώνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @pelatis Κάτι τέτοιο σκεφτήκαμε κι εμείς και επιλέξαμε Ιρλανδία. Άσε που είναι λίγο περίεργος προορισμός, γιατί δε συνδυάζεται τόσο εύκολα, αεροπορικά τουλάχιστον. Πιστεύω να τη ζήσουμε. Γάνδη και Μπριζ έχω πάει - όντως πανέμορφα, σχεδόν παραμυθένια.
    Μπύρες; Χτύπησε φλέβα. Μανιώδης συλλέκτης και φυσικά καταναλωτής. Μόνο από Βέλγιο δεν έφερα τίποτε, γιατί απλά απογοητεύτηκα... Ήταν τόσες πολλές, τόσο καλές, τόσο διαφορετικές!!!
    Στα επόμενα ταξίδια λοιπόν.

    @χριστίνα Γιατί όχι κι εσύ, στο μέλλον βέβαια. Επαναλαμβάνω: Erasmus μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις. Μην το αμελήσεις όταν έρθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @τρελοτουρίστες Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ειλικρινά, με συγκινείτε. Ήδη έχει γίνει προώθηση προς τους συνταξιδιώτες για να αποφασίσουμε οριστικά - για να λέμε την αλήθεια, εγώ έχω ψηθεί τρελά. Για να δούμε. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

    @σπίθας Όπως τα λες φίλε μου. Για την ενημέρωση, σειρά σας τώρα για τρελά ταξίδια. Για την πρόκριση, α ρε ΑΕΛάρα χαρές!
    Πες το ψέματα. Το μόνο κακό είναι ότι στην Ευρώπη παίζουμε Πέμπτες - δύσκολο για άδειες. Στα επόμενα καλά, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ekseretika xrisimo kai emperistatomeno idika gia emena pou kathe mia evdomada eimai ektos elladas
    se efharisoume kai na taksidevis me kathe meso, idietera me to mialo pou mpori na min einai pada asfales, se vazi omos mexri ta aftia stin peripeteia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρήσιμο ακόμα και για ταξιδιωτικά γραφεία. Θα το δώσω τυπωμένο σε κάτι συνάδελφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @hasapi grammata Αφού μπορούμε και ανταλλάσουμε πληροφορίες, είναι πολύ σημαντικό. Κάθε βδομάδα εκτός Ελλάδας; Απόλαυση, διασκέδαση ή απλώς δουλειά; Όσο για τα ταξίδια, προσπαθώ όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο. Πολίτες του κόσμου και φυσικά της Ελλάδας. Καλά ταξίδια!

    @λάκων Άμα είναι να ζητήσουμε και τα ποσοστά μας, ε; Τα ταξιδιωτικά συνήθως προτιμούν τους επίσημους μεταφορείς, καθότι παρέχεται η δυνατότητα συνολικού πακέτου. Όποιοι ταξιδιώτες, όμως, επιθυμούν, καλά ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολλά φιλιά και χαιρετίσματα σε όλους από τη Χίο όπου γράφονται τα σχόλια αυτά! Καταπληκτικός καιρός, όμορφα μέρη! Από Τετάρτη πάλι Αθήνα. Καλά να είμαστε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά φταίει - όπως πάντα - η δουλειά... Σου στέλνω email για Κορκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. λες και το ήξερες!
    ετοιμάζω ταξίδι!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα συμφωνήσω με την Σοφία. Αν κάποιος προγραμματίσει έγκαιρα να ταξιδέψει και τα χρήματα θα συγκεντρώσει και καλές τιμές θα βρεί. Ταξίδεψα φέτος τον Αύγουστο για Κρήτη με Aegean με κλεισμένο εισητήριο γύρω στον 1 μήνα πριν και το aller στοίχισε 48 Ευρώ λιγότερο από το εισητήριο του καραβιού.
    Στην Ελλάδα βρίσκονται πολλές ευκαιρίες αρκεί να ταξιδέψει κανείς οποιαδήποτε άλλη εποχή εκτός από τον Αύγουστο (η έστω μετά τις 20-25 Αυγούστου)!!! Ας έχουμε στο μυαλό μας τα μικρά νησάκια μας τα οποία ζητούν επισκέπτες αλλά εμείς τα απαξιούμε π.χ. Κάλυμνος, Χάλκη, Καστελλόριζο,Λέρος κλπ
    Πολύ χρήσιμο το αφιέρωμά σου kitsomitso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @penny Ευχαριστώ πολύ για τις σημειώσεις! Τις έχω προωθήσει ήδη στους συνταξιδιώτες!

    @kat Μοναχά για πάρτη σου; Για πού το ταξίδι, αν επιτρέπεται δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @skouliki Καλησπέρα και σε σένα, αν και λίγο καθυστερημένη. Εσύ, ταξιδιώτισσα του ονείρου, πού θα κινηθείς;

    @dyosmaraki Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο! Προγραμματισμός και οργάνωση, λοιπόν και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και φτηνοί!
    Δεν παραμελούμε την Ελλάδα, οπωσδήποτε. Απλώς, όταν δίνεται η ευκαιρία και για εξωτερικό, την αρπάζουμε!
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μας κούρασε η Ευρώπη, ρε γαμώτο ή μας μάτιασαν (χάλια Κυριακή)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τουλάχιστον παίζουμε ποδόσφαιρο και προσφέρουμε θέαμα, αγαπητέ Σπίθα. Και ας μην κερδίζουν οι ομάδες μας συνέχεια. Να παίζουμε σωστά και οργανωμένα και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Απόδειξη; Οι ευρωπαϊκές - ως τώρα - επιτυχίες! Στα επόμενα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. στο φρεσκο χωμα μου βεβαιως
    κοινως μεταξυ δουλειας και τουαλετας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Φρέσκο να'ναι και εσύ να'σαι καλά! Τώρα που θα ξαναγεννηθώ θα κάνουμε περισσότερη παρέα!
    Καλή συνέχεια στη δουλειά (φαντάζομαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τα χριστούγεννα σκοπεύω να πάω ή Νέα Υόρκη ή Ευρώπη (μάλλον Παρίσι). Μου έδωσες ότι ακριβώς έψαχνα! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτός είναι και ο σκοπός, αγαπητέ. Να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες, τις σκέψεις... Χαίρομαι που βοήθησε η ανάρτηση, πάντως. Καλά ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Και για μία Βενετία δεν θα έλεγα όχι ;)
    Keep on the good work
    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Βενετία; Έφτασεεεεε! Δοκίμασε alpieagles.
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @juanita Ευχαριστώ. Ό,τι νεότερο μαθαίνετε, πάντως, στείλτε το να το προσθέτω. Καλά ταξίδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ποστάριζε εσύ, να διαβάζουν κάτι κορασίδες σαν κι εμένα που τις διακοπές τις βλέπουν με το κυάλι.
    Δεν πηγαίνω που δεν πηγαίνω η καψερή, τουλάχιστον ας διαβάζω γι' αυτές... Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρες, καλησπέρες.
    Και 2-3 μέρες αρκούν. Έτσι, να ξεφεύγουμε λιγάκι.
    Όποτε μπορεί ο καθένας.
    Καλή ξεκούραση στις κορασίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή