Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Καλή αρχή και ο μαγικός αριθμός 5

Ιστορία γράφτηκε σήμερα. Όχι στην πολιτική, ούτε στις διαδοχές, ούτε καν στους υπουργούς και τα τετριμμένα της πρώτης ημέρας των υπουργών στα νέα τους καθήκοντα. Από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ (ας όψεται η μαγνητοσκόπηση) χορτάσαμε ποδόσφαιρο. Και για πρώτη φορά, μπορώ να ομολογήσω, σε γενικές γραμμές είδαμε και καλό ποδόσφαιρο!

Η αρχή έγινε το απόγευμα με την ΑΕΛάρα! Με πολύ καλό ποδόσφαιρο, δεν άφησε περιθώριο στην αήττητη μέχρι σήμερα Μπλάκμπερν. Σχεδόν δεν απειλήθηκε καθόλου. Αν έλεγε κανείς πριν από το παιχνίδι ότι θα έληγε 2-0 και η Λάρισα θα ήταν αδικημένη από το σκορ, θα ήταν το λιγότερο τρελός ή πιωμένος. Κι όμως! Μπράβο στα παλικάρια της ΑΕΛάρας. Λίγη σημασία έχει τι θα κάνουν εκεί στα ξένα. Αρκεί που ευχαριστηθήκαμε καλό ποδόσφαιρο και φυσικά μια μεγάλη νίκη. Μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο αλλά και τον Γιώργο Δώνη που δίνουν το καλύτερό τους. Πάντα τέτοια!

Έπειτα η ΑΕΚ που καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι, προσφέροντας ταυτόχρονα και αρκετά καλό θέαμα. Σχεδόν ταυτόχρονα, ακούγαμε τον Πανιώνιο στο ραδιόφωνο να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να νικάει εκτός έδρας τη Σοσό! Πολύ καλή δουλειά του Λίνεν, αυτός ο άνθρωπος εμπνέει. Λίγο μετά και πριν προλάβουμε να ηρεμήσουμε, τα δύο τελευταία παιχνίδια της ημέρας. Αν και δεν είδαμε τόσο καλή μπάλα όσο στα προηγούμενα, εν τούτοις η ανατροπή και η ανωτερότητα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και η αγωνία και το γρήγορο ποδόσφαιρο στο παιχνίδι του Άρη ήταν ικανά για να ολοκληρώσουν σχεδόν μαγικά τη βραδιά. Εύγε λοιπόν σε όλες τις ομάδες μας.

Σήμερα δε θα ακουστούν πολλές – πολλές γκρίνιες. Σήμερα μπορούμε να χαρούμε, σχεδόν όλη η Ελλάδα. Κερδίσαμε πόντους για την κατάταξη της χώρας, σοβαρές πιθανότητες για τρεις από τις ομάδες μας να προκριθούν (α ρε Κλέιτον, αν έβαζες εκείνο το πλασέ), χαρήκαμε ποδόσφαιρο από τις οθόνες μας. Καιρό είχε να γίνει κάτι τέτοιο, ή μάλλον, δεν είχε γίνει ποτέ!. Πάντα τέτοια (δις)!


ΥΓ Για την ψύχωση που επικρατεί στη Λάρισα κάθε φορά που παίζει η ΑΕΛ θα γράψω σε επόμενη ανάρτηση. Είναι η κουλτούρα της πόλης τέτοια. Άντε και στα επόμενα!

25 σχόλια:

  1. Τι ήταν αυτό το σημερινό ρε συ; Σχεδόν είχα την αίσθηση ότι ήμουν σε καμιά Αγγλία (χεχεχε!) ή καμιά Ισπανία (χεχεχε!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευγε ευγε
    τι ψυχη τι παιχνιδι
    ευγε ευγε
    καλο ελληνικο ποδοσφαιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ καλό το report!!!!
    δεν έγραψες όμως αρκετά για τον παναθηναικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @pan Αγγλία, Ισπανία, Αυστρία, Γαλλία, άντε και Σλοβακία. Κλείσαμε σπίτια λέμε! Ας το απολαύσουμε όσο κρατάει.

    @σκουλήκι Σκίσαμε δε λες τίποτε. Το θέμα όμως είναι ότι σε γενικές γραμμές είδαμε και μπάλα, κυρίως από ΑΕΛ και ΑΕΚ. Τον Πανιώνιο δεν τον πρόλαβα καλά, τα γκολ είδα κατά βάση, το άκουγα όμως το ματσάκι. Σκέψου σκηνικό: ανοιχτή τηλεόραση με χαμηλή φωνή, ανοιχτό ράδιο για Πανιώνιο και laptop στα πόδια για livescore! Κατανάλωση ρεύματος, αλλά μία στο τόσο συμβαίνουν αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @μοιράιδα Έχεις δίκιο, τελικά ψυχή χρειάζεσαι από όλες τις πλευρές. Ο προπονητής, οι παίχτες, αυτοί μετράνε και κάνουν κατάθεση ψυχής, πέραν των ικανοτήτων. Αυτό μετράει περισσότερο.

    @kat. Έγραψα και για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο ;-) Κακά τα ψέματα, καλές ευρωπαϊκές βραδιές από τον ΠΑΟ μάθαμε τα προ-προηγούμενα χρόνια. Τα άλλα τα σημερινά ήταν έκπληξη. Βέβαια είχε αρκετό ενδιαφέρον η εξέλιξη του σκορ με τον ΠΑΟ, αλλά λίγο-πολύ το ξέραμε ότι θα τα κατάφερνε. Γι αυτό Σούζα τ'αλογάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό δεν το περίμενα. Να βλέπω μπαλάρα από Λάρισα, Πανιώνιο, Άρη άντε και ΑΕΚ και ο ΠΑΟ να περιμένει να μείνει με 10 παίχτες η ΑΡΤ για να νικήσει? Σημασία έχουν όμως οι νίκες και αν προσέξει λίγο ο Αρης θα περάσει και αυτός γιατί οι υπόλοιπες θα περάσουν σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναθηναΐκός είμαι αλλά χάρηκα πιο πολύ για τη Λάρισα τον Άρη και τον Πανιώνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΕΚ μετά το γκολ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έπειξε καλή μπάλα... σε σημείο που βαρέθηκα... μετά όμως... :). Οι Πανιώνιος, Λάρισα και Άρης αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kitosomitsos
    Γειά σου φίλε
    2-0 και σούζα τ' αλογάκι!
    (2-0 ..και η ομάδα μου .Πανιώνιος)
    Να περνάς καλά ..και καλή συνέχεια νάχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @greek history x Γιατί, ποιος το περίμενε; Έπειτα από αγωνιστική απραξία (τζιμάνια στη Σούπερ Λιγκ, ε;) να εμφανίζονται οι ομάδες σε αρκετά καλή κατάσταση. Όλα είναι θέμα ψυχής και καλής οργάνωσης. Κάτι που δυστυχώς οι παίχτες του ΠΑΟ έχουν απωλέσει. Οι λοιποί έβαλαν ψυχή, γι αυτό και τα αποτελέσματα.

    @λάκων Από εκεί που δεν το περιμένεις έρχονται οι μεγαλύτερες χαρές. Πάντως ΠΑΟ, ΑΕΚ και Πανιώνιος είναι αυτή τη στιγμή φαβορί για πρόκριση. Λάρισα και Άρης θα το παλέψουν. Ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @λαχανάκι Κατά βάση είδα όλη την ΑΕΛάρα, το β' από ΑΕΚ, αρκετό Άρη, ζάπινγκ σε ΠΑΟ (βαρετός ο τρόπος παιχνιδιού, αγωνία στην εναλλαγή του αποτελέσματος), τις καλύτερες φάσεις από Πανιώνιο (προηγουμένως είχα ακούσει τη μετάδοση από ραδιόφωνο). Ομολογώ ότι είδα συγκεντρωτικά αρκετά καλή μπάλα!

    @σπίθας Άντε ρε Πανιωνάρα, πάντα τέτοιες χαρές. Λίγη προσοχή χρειάζεται. Ομοίως και η ΑΕΛάρα. Σας άκουγα από το ράδιο, πάντως, και ήταν συναρπαστικό. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Kitsosmitsos
    Aνταποδίδω αυτό το "εύγε".
    Το άλλο "εύγε" σου με μπερδεύει στο σχόλιο σου περί "Αυθ...και συνειδ."
    Αν θέχεις την καλοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εννοώ εγώ ως κυρίαρχος λαός. Και το εύγε πάει στα χάλια μας.
    Τίποτε προσωπικό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Kitsosmitsos
    Θάχουμε κόντρα, στο λέω.
    Δεν είμαστε "Μπλάκμπερν", εμείς. Μόνο τον Μπακαγιόκο φοβάμαι. Που τον βρήκατε αυτόν τον παικταρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Μπακαγιόκο ήταν η φετινή υπέρβαση. Για να δούμε αν θα έχει συνέχεια. Πάντως θα χαρώ να βλέπω το πρωτάθλημα φέτος να παίζεται και αλλού εκτός των 3-4 "μεγάλων". Να χαιρόμαστε λίγη μπάλα, που τόσο μας λείπει. Εν αναμονή, λοιπόν. Ας κερδίσει ο καλύτερος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, εγώ υποστηρίζω τον Παναθηναικό αλλά παράλληλα υποστηρίζω και τον Άρη στο μπάσκετ και την ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο !
    Ανυπομονώ να δω μια ΜΕΓΑΛΗ συνέχεια στo uefa ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έτσι όπως έθεσες τα του Παναθηναϊκού ως απάντηση στην kat δε μπορώ παρά να συμφωνήσω! Σιγά που θα μας απογοήτευε!!
    Όσο για τα υπόλοιπα θρίαμβος!!
    Και για να μη στενοχωρήσω τον τρελοτουρίστα μου, νομίζω ότι ο Πανιώνιος θα πάει πολύ καλά φέτος! Άντε και καλά μας ταξίδια στο δεύτερο γύρο!!

    CrazyTourist2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Kitsosmitsos
    Το έβαλε το γκολάκι, πάλι, ο Μπακαγιόκο.
    Αστέρι είναι.
    Αντε γεια
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @σοφία Αλήθεια, καθώς είσαι εκτός Ελλάδος, πώς αντιμετωπίζονται οι εκάστοτε αποτυχίες ή επιτυχίες; Θα ήταν ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σε κάποια επόμενη ανάρτησή σου, έτσι για να μαθαίνουμε και εμείς. Όχι τόσο για τις εθνικές ομάδες (εκεί το φανταζόμαστε), όσο για τα οπαδικά (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟ κτλ). Να αναμένουμε κάτι ανάλογο;

    @νατάσσα Συμπάθειες υπάρχουν πάντα, πέρα από την υποστήριξη. Αυτό δηλώνει υγεία και φίλαθλο πνεύμα. Άντε και στα επόμενα, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @τρελοτουρίστες Πανιώνιος από τις συμπαθητικές ομάδες. Γιατί να μην έχει καλή πορεία; Ο Λίνεν κάνει πολύ καλή δουλειά. Όσο για τον ΠΑΟ, τα είπαμε. Καλώς ή κακώς, πορείες στην Ευρώπη αυτός μας έχει συνηθίσει και μας έχει διδάξει - εκτός από τα τελευταία χρόνια, αλλά ελπίζουμε να επανέλθει. Ακριβώς, ευκαιρία για ταξίδια τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ήδη ετοιμάζω ένα ;-)

    @σπίθας Το έβαλε, αλλά μας την έκανε η Βέροια. Δεν πειράζει, συμπαθητική ομάδα και αυτή. Αστέρι είναι σίγουρα, μην αρχίσει τα βεντετιλίκια φοβάμαι μόνο. Κάθε αρχή και δύσκολη. Ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @νατάσσα @σοφία @τρελοτουρίστες Ξέχασα και θα φανώ αγενείς. Προλαβαίνω στο παραπέντε: καλωσορίσατε κι απόψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλημερα ....... συμφωνω με τα παραπανω πατωματα και με σενα ...

    μεχρι και εγω ειδα ποδοσφαιρο το σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό φάνηκε και με την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Περίπου 20 χιλιάδες περισσότερος κόσμος πήγε φέτος στη 2η αγωνιστική σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Μήπως αρχίζει να αλλάζει κάτι ή θα είναι πυροτέχνημα; Αν μη τι άλλο, αναμένουμε με ενδιαφέρον. Καλησπέρα και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή