Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Το κακό είναι γενικότερο

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το 1+1+1...+1 = πολύ αλλά δυστυχώς από την ανάποδη. Η φετινή χρονιά είναι καταστροφική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τον κόσμο γενικότερα. Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο χειρότερος μετά το 1985, όσον αφορά στην καταστροφή των δασών και των δασικών εκτάσεων σε όλη την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ενώ ακόμη δεν έχουν εκτιμηθεί οι επιπτώσεις των πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί φωτιές σε 19 ευρωπαϊκά κράτη!
Επιπλέον, προχθές άκουσα στο ραδιόφωνο ότι κάθε 3 λεπτά καταστρέφεται στον Αμαζόνιο έκταση μεγέθους ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Όλα αυτά αθροιστικά πόσο κακό μας κάνουν; Μας κάνει να σκεφτόμαστε τι κόσμο θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Αυτά τα ολίγα γιατί συγχύστηκα πάλι.
Περισσότερα στοιχεία εδώ και εκεί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Μέχρι και στο BBC έφτασε η χάρη μας. Ο χαμός φέτος με τις πυρκαγιές σε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Για να φτάσανε στο σημείο να ασχοληθούνε και αυτοί - με παρότρυνση της WWF Ελλάδος - μάλλον αυτά που περάσαμε φέτος είναι πρωτοφανή. Όχι ότι χρειαζόταν η έξωθεν μαρτυρία, αλλά και αυτή χρήσιμη είναι ως πιο ουδέτερη ματιά.

2 σχόλια:

  1. Εγώ φίλε, δεν ανησυχώ τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, αλλά ΑΝ θα έχουμε κόσμο για να τον παραδώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό, τέλος πάντως, που θα παραδώσουμε. Γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε να τον καταστρέψουμε ολόκληρο. Ή μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή