Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Καταναλώνουμε ρεύμα χωρίς να το ξέρουμε

Πολύ καλό άρθρο από την Ελευθεροτυπία δείχνει πώς καταναλώνουμε άθελά μας μεγάλες ποσότητες ρεύματος. Αυτές οι απώλειες προέρχονται κυρίως από συσκευές που, ηθελημένα ή άθελά μας, τις αφήνουμε ανοιχτές σε κατάσταση stand by. Η ενέργεια που καταναλώνεται είναι αρκετή, περίπου 5% του συνόλου της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας! Πρωταθλητές αναδεικνύονται, σύμφωνα με το άρθρο, οι τηλεοράσεις και τα βίντεο.
Σίγουρα αυτό δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Όλοι λίγο-πολύ το ξέραμε. Το θέμα είναι ότι βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι 1+1+1...+1=πολύ, όπως φαίνεται και σε προηγούμενο post. Αυτή τη φορά, όμως, από την ανάποδη. Στο χέρι μας είναι και αυτό, λοιπόν.

6 σχόλια:

  1. αντε τωρα να πας να αλλάξεις στον Ελληνα ή μάλλον λάθος, στο ΝεοΈλληνα τη συνήθεια του βαριέμαι, βαριέμαι πολύ, βαριέμαι να σηκωθώ να πάρω ένα μπουκάλι να δροσιστώ - προτιμώ τη ντάγκλα απο το να κάνω ολόκληρη μανούρα να σηκωθώ απο το κρεβάτι-καναπέ να περπατήσω μέχρι την κουζίνα, να ανοιξω το ψυγείο, να πάρω το μπουκάλι, να ανοιξω το ντουλάπι, να βγάλω το ποτήρι, να ανοίξω το καπάκι του μπουκαλιού να, να βάλω το νερό στο ποτήρι και μετα να βάω το μπουκάλι πίσω στο ψυγειο και....βαρέθηκα κιόλας.

    Αλλά έτσι νομίζω οτι συμβαίνει στα περισσότερα άτομα. Αντε τώρα να κάνει πως φεύγει απ οτο σπίτι και να θυμηθει την ώρα που κλείνει την πόρτα οτι έχει αφήσει ανοιχτά την τηλεόραση, το air condition, το φως της τουαλέτας και το pc. Ε καλά θεωρώ και πιστεύω ακράδαντα οτι θα συνεχίσει και θα φύγει σαν να μη το σκέφτηκε ποτέ.

    Ενταξει δεν ξέρω σε ποιό ποσοστό γίνεται αυτό αλλα έτσι πιστευω. Βαριόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει και ισχύει στο ακέραιο. Εδώ στα ιστολόγιο γράφανε άτομα ότι δε θα κάνουν επίτηδες οικονομία τις μέρες του καύσωνα "Γιατί εγώ πληρώνω τη ΔΕΗ και δε μπορεί να μας κάνει ό,τι θέλει" κτλ κτλ. Να χαρώ αντίσταση. Αλλά το θέμα είναι ότι τουλάχιστον οι σκεφτόμενοι και συνειδητοποιημένοι, ας κάνουμε το κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα Κιτσομιτσουμ!Πως παει?Δυστηχως ο Ελληνας ειναι Ελληνας.Η παρταρα του και απο εκει και περα ζαμαν φου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και σε σένα. Είμαστε Έλληνες, είμαστε παρτάκηδες, αλλά ευτυχώς δείχνουμε ότι σε αρκετές δύσκολες στιγμές έχουμε και αυτό το ρημάδι το φιλότιμο. Το θέμα είναι πιο υπερισχύει κάθε φορά. Αιώνια πάλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην το ψαχνεις.Ειναι σα να λεμε:Κολαση-παραδεισος.Μια θα υπερτερει το ενα και μια το αλλο.(Αναλογα το συμφερον κατα πολλους ελληναραδες....).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατοι ΚώσταΚ και Κορκόδειλα, από τη στιχομυθία μας αυτή προέκυψαν οι πιο πάνω σκέψεις. Θα εμπλουτίζονται σιγά-σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή