Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Κοιτώντας προς το Καρπενήσι από τον Άγιο Δημήτριο

Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα λόγοι δουλειάς με έφεραν για λιγότερο από μία ημέρα στο Καρπενήσι. Η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας με υψόμετρο γύρω στα χίλια μέτρα είχε καλό καιρό και καθαρό αέρα, ειδικά το δεύτερο αναζωογονεί ας είναι και για λίγο. Απέχει περίπου τέσσερις ώρες από Αθήνα, μία ώρα και ένα τέταρτο από Λαμία. Πολλές βόλτες στην φύση που περιβάλει την πόλη δεν είχα ευκαιρία να κάνω λόγω δουλειάς, όμως όλο και κάτι μπορεί κανείς να απολαύσει έστω και σε σύντομο χρόνο. Αφορμή στάθηκε η θέα από το δωμάτιο το πρωί.
IMAG0033

Στο λόφο πάνω αριστερά διακρίνεται ένα εκκλησάκι που ειδικά τη νύχτα ξεχωρίζει, καθώς είναι φωτισμένο. Από εκεί η θέα προς την πόλη είναι διαφορετική, η επίσκεψη ήταν αναπόφευκτη.
Οι δυο πλευρές της πόλης.
IMAG0036
IMAG0037

Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου - αν και χωματόδρομος, το αυτοκίνητο ανεβαίνει ως επάνω.
IMAG0047

Το παρατηρητήριο πίσω από την εκκλησία προσφέρει ακόμα καλύτερη θέα.
IMAG0045
IMAG0049

Θέα από το παρατηρητήριο. Πάνω δεξιά ακόμη χιονισμένο το βουνό - κατά πάσα πιθανότητα πρόκεται για το Βελούχι.
IMAG0051
IMAG0052
IMAG0055

Τα δέντρα μετριάζουν κάπως την θέα προς την πόλη. Ενώ η φύση του νομού είναι έντονη και όμορφη, η πόλη χωλαίνει. Πολύ τσιμέντο, χωρίς να έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό στοιχείο. Κλασική ελληνική άσχημα δομημένη και διατηρημένη πόλη. Μερικά πράγματα φαίνονται πιο όμορφα από μακριά.
IMAG0054

Ο σταυρός μπροστά από το εκκλησάκι στήνεται μπροστά στον φακό με φόντο την πόλη.
IMAG0055
IMAG0043
IMAG0044

Επειδή ο χρόνος και η δουλειά πίεζαν, η μόνη εξόρμηση που μπόρεσα να κάνω ήταν αυτή. Την άνοιξη λογικά η φύση στο Καρπενήσι μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Αν κάτι ξεχωρίζει από τον συγκεκριμένο προορισμό, είναι σίγουρα αυτό. Όσοι φυσιολάτρες λοιπόν ας δοκιμάσουν μια ανοιξιάτικη εξόρμηση στην περιοχή.
Καλή Πρωτομαγιά σε όλες και όλους!

ΥΓ Περισσότερες πληροφορίες μπορεί σίγουρα να παρέχει ο φίλτατος Ηφαιστίωνας που του είχα υποσχεθεί την συγκεκριμένη ανάρτηση.