Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Στο κλίμα των ημερών - Keep on blogging

Άρχισε σήμερα και η Μ.Βδομάδα για τους περισσότερους - για κάποιους κορυφώθηκε χθες βράδυ - έρχεται όπου να'ναι και η μικρή ή μεγαλύτερη άδεια. Αρκετοί θα εκδράμουν στα χωριά τους, άλλοι θα παραμείνουν στην ήρεμη Αθήνα, ορισμένοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό καθότι οι άδειες γενικά δυσεύρετες.

Μέσα σ'αυτό το κλίμα κατάνυξης αρχικά και χαράς όσο κοντεύει το Πάσχα, καλό είναι να θυμόμαστε και κάποιους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Είτε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη είτε παιδιά που βρίσκονται σε κάποια μακρινή χώρα. Αυτό άλλωστε πρεσβεύει και το κήρυγμα της θρησκείας που ασπάζονται οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας μας: αγάπη και προσφορά για τον συνάνθρωπο. Συνήθως θυμόμαστε αυτούς τους ανθρώπους μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, κάτι σαν ήπιο χαλαρωτικό για τη συνείδησή μας. Όποια φιλανθρωπία καθόλα αποδεκτή, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Για να μην θυμόμαστε όμως μόνο αυτές τις ημέρες, υπάρχουν περισσότερο διαχρονικές λύσεις. Η υιοθεσία ενός παιδιού, η παροχή εμβολίων και βασικών ειδών διατροφής όπως και η στήριξη των γιατρών που συμμετέχουν σ'αυτές τις ενέργειες είναι μια αρχή. Είτε μέσω έκτακτης συνεισφοράς είτε μέσω ετήσιας συνδρομής είτε πάλι αγοράζοντας υλικά όπως τετράδια από την Unicef μπορούμε να στηρίξουμε παρόμοιες προσπάθειες. Σαν λαός το έχουμε αποδείξει ότι ενεργοποιούμαστε στον πόνο και στην ανάγκη του άλλου. Ενδεικτικά αναφέρω τρεις από τους τρόπους που μπορεί κανείς να συνεισφέρει:


Αυτοί και άλλοι πολλοί είναι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συνεισφέρουμε. Κάθε φορά που διοργανώνεται κάποιος ραδιο- ή τηλεμαραθώνιος οι συνεισφορές ούτως ή άλλως ξεπερνάνε κάθε προσδοκία. Ας προσφέρουμε για άλλη μια φορά, λοιπόν.


Μέχρι να έρθει η Μ.Πέμπτη που σηματοδοτεί για τους περισσότερους τις μέρες άδειας - υπάρχουν αρκετοί τυχεροί που ξεκουράζονται δύο βδομάδες και κάποιοι λιγότερο τυχεροί που δουλεύουν έως και Μ.Σάββατο.

ΥΓ Τυχόν έσοδα από τις διαφημίσεις αριστερά θα διατίθενται για τους άνωθεν σκοπούς. Όσοι πιστοί...


ΥΓ1 Παρεμπιπτόντως, έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου μια αξιόλογη προσπάθεια για την συγκέντρωση αρκετών blogs σε ένα forum. Το όνομα αυτού είναι KeepOnBlogging. Μια καλή ιδέα του σκουληκιού με την αρωγή bloggers όπως ο Tzonakos, o Laplace, o Γιώργος Τ., δική μου φυσικά και άλλων. Ήδη έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος.Ένα forum, λοιπόν, όπου προσφέρεται βοήθεια για τυχόν απορίες σχετικά με τα blogs, επισημάνσεις, υλικό όπως banners κτλ, συζήτηση περί επικαιρότητας, φιλοσοφικών και μη ανησυχιών. Εκεί καθένας μπορεί να παρουσιάσει το blog του, να συζητήσει με άλλους bloggers και όχι μόνο. Ενδιαφέρουσα απόπειρα αν μη τι άλλο που αξίζει τουλάχιστον να το δοκιμάσει κανείς! Μπείτε και δείτε!