Κυριακή 12 Αυγούστου 2007

Ανακύκλωση και πάλι (από Whispering Planet)

Ενδιαφέρον άρθρο στο Whispering Planet. Αναφέρεται εμπεριστατωμένα σε θέματα ανακύκλωσης, στις ενέργειες εκείνες δηλαδή που μπορεί ο καθένας μας να κάνει. Από τη στιγμή που το επίσημο κράτος δεν ενημερώνει σχετικά, ας αναλάβουμε την πρωτοβουλία μεταξύ μας. Πού ξέρεις, ίσως να βγεί κάτι καλύτερο...

10 σχόλια:

  1. Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο δήμαρχος πέρισυ ξεκίνησε μια προσπάθεια ανακύκλωσης των σκουπιδιών.
    Εμένα και τους φίλους μου μας έχει πιάσει μια μανία σχεδόν να ξεχωρίζουμε πολύ προσεκτικά τα σκουπίδια μας με αποτέλεσμα να είναι πολύ περισσότερα εκείνα π[ου ανακυκλώνουμε από αυτά που πετάμε!
    Όμως έχω δει πολλές φορές σκουπίδια στον κάδο της ανακύκλωσης και ανακυκλώσιμα (πχ καθαρά μπουκάλια)στον απλό.:(
    Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω πως "τσουλάει" το συγκεκριμένο πρόγραμμα!
    Οι Έλληνες είμαστε ακόμα πολύ πίσω στην οικολογική συνείδηση, δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό ακριβώς είναι το οξύμωρο: τελικά εάν προσέξουμε, μπορούμε να κάνουμε μεγάλο καλό. Αρκεί να ενεργοποιηθούμε.
    Παρεπιπτόντως, ήμουν στα μέρη σου στις αρχές του μήνα. Όμορφα ήταν! Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε, είναι το ίδιο θέμα με εκείνο που ξανασυζητήσαμε: ο Έλληνας δεν θεωρεί τον τόπο γύρω του ως δικό του. Νομίζει πως του είναι δανεικός, πως νοικίάζει απλά. ΓΙα αυτό έχει τόσο λίγη αίσθηση ευαισθησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην δική μου περιοχή η ανακύκλωση ξεκίνησε πριν 4 χρόνια με ανακύκλωση χαρτιού. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και πέρσι μπήκαν κάδοι για πλαστικά και αλουμίνιο.
    Είναι όμως αυτό μόνο αρκετό όταν βλέπεις τους μόνιμους κατοίκους να πετάνε τσιγάρα, τσίχλες, κουτάκια αναψυκτικών απο το τζάμι του αυτοκινήτου?

    (Αλήθεια, με τις χωματερές τι γίνεται? Γνωρίζει κανείς?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eκτός των άλλων είμαι και ξεχασιάρα...

    Θα ήθελα να σας δώσω το site της "ΑΦΗΣ", της υπεύθηνης για την ανακύκλωση μπαταριών. Γιατί σίγουρα είναι καλύτερα να ανακυκλώνονται παρά να πετιούνται.

    www.afis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρά του ότι είμαι συνεπής στην ανακύκλωση, δεν κρύβω ότι έχω αμφιβολίες κατά πόσο γίνεται κανονικά. Δηλαδή πόσα δημόσια πράγματα δουλεύουν κανονικά εδώ μέσα για να έχουμε και εμπιστοσύνη ότι η ανακύκλωση γίνεται σωστά;

    Αν γνωρίζετε κάτι περαιτέρο παρακαλώ πέστε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η camiseta με μπέρδεψε λίγο ;) Ωραίες οι ιδέες για την ανακύκλωση αλλά λίγο δύσκολες για την Ελλαδα όχι όμως και ανέφικτες (αν δεν οργανωθούμε μόνοι μας κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επέστρεψα, αν και με καύσωνα. Μεγάλο ζήτημα η ανακύκλωση, μεγαλύτερο θέμα η διαχείρηση σκουπιδιών. Και πριν γίνουν σκουπίδια, ακόμη. Η επιλογή συσκευασίας είναι εξίσου σημαντικό ζήτημα. Πριν, κατά τη διάρκεια και για πολύ μετά. Και πολύ σωστή η παρατήρηση ότι αν δεν οργανωθούμε μόνοι μας, κανείς δεν πρόκεται να νοιαστεί.
    Παρεπιπτόντως, η ελιά που φύτεψα εις ανάμνηση της Πάρνηθας και όχι μόνο, δίνει τον τόνο αισιοδοξία της. Πετάχτηκαν νέα φύλλα, καταπράσινα! Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ενεσούλα, @haris, @lampirella, @trying escape the truth άντε και στον camiseta
    Ευχαριστώ για την παρέα που κρατήσατε στο ιστολόγιο αυτό όσο έλειπα διακοπές. Καλώς μας βρίσκουμε και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή