Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Κυριακή, μια μέρα

Πάντοτε αναλογιζόμουν τι ιδιαίτερο έχει κάθε μέρα της εβδομάδας. Κάθε μέρα σχετίζεται, λιγότερο ή και περισσότερο, με δραστηριότητες, σκέψεις, συναισθήματα. Η Κυριακή είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Είναι μέρα ξεκούρασης, καθότι έχει προηγηθεί το Σάββατο, χωρίς δουλειά, αλλά συνάμα κοντά στην επιστροφή στη δουλειά. Είναι μέρα επιστροφής και από τις ημερήσιες, διήμερες ή και τριήμερες εκδρομές. Έχει κάτι το μελαγχολικό, κάτι το απροσδιόριστο. Δεν είναι απόλυτα ελεύθερη, όπως το Σάββατο. Είναι η μέρα της χαλάρωσης με την ανάγνωση των κυριακάτικων φύλλων. Είναι μέρα γηπέδου, μέρα κινηματογράφου, μέρα θεάτρου, αλλά και χαλαρού ποτού (ή χαλλλαρού αν προτιμάτε), δείπνου. Είναι απλώς μια Κυριακή, πολυτραγουδισμένη εγχώρια και παγκόσμια. Κυριακή γιορτή και σχόλη, Sunday I'm in love, Τις Κυριακές, Bloody Sunday και πολλά άλλα τραγούδια περιγράφουν τη μέρα αυτή. Ας τη ζήσουμε λοιπόν, αναλύοντάς τη και μη. Ούτως ή άλλως, χθες ήταν Σάββατο και αύριο Δευτέρα. Θα ξαναρθεί σε μία βδομάδα...

2 σχόλια:

  1. Μέρα γεύματος γύρω από το τραπέζι, με ζεστά συναπαντήματα, μέρα ποδοσφαίρου, που περιμένεις την Αεκάρα στη Σκεπαστή, μέρα που αρπάζεις τα κυριακάτικα φύλλα με ένα καφέ και χαλαρώνεις στο μπαλκόνι σου.
    Είναι το παρόν, είναι η στιγμή σου τώρα. Και ειδικά το απόγευμα της Κυριακής. Μετέωρο λίγο πριν τη Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εικόνες όμορφες, γεμάτες συναισθήματα. Το κυριακάτικο γεύμα, οι κυριακάτικες εφημερίδες με τον καφέ, το χαλάρωμα, τα αθλητικά δρώμενα (ποδόσφαιρο, φόρμουλα και τα συναφή) είναι θεσμοί που δεν αλλοιώνονται στις αλλαγές των καιρών. Μεγάλες θύμησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή