Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Lost vs MOST... και ο James Bond σ'αυτό το post

Ματα-ξαναξεκίνησε η φρενίτιδα αρκετών από εμάς. Αναφέρομαι στον 5ο κύκλο του Lost που επανήλθε με χορταστικό διπλό επεισόδιο. Και όλοι σπεύσαμε να το κατεβάσουμε (για τους άλλους λέω, όχι για μένα αγαπητοί κύριοι των πνευματικών δικαιωμάτων) κάνοντας τους servers να πάρουν φωτιά. Μα καλά, πότε προλάβανε σε λιγότερο από μισή μέρα να ανέβουνε τα επεισόδια σε τόσες πολλές σελίδες; Χαμός γίνεται! Κανονική νόσος του Lost.

Βέβαια η "μόδα" των σειρών έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Μάλλον το Ίντερνετ έβαλε το χεράκι του, αφού προσφέρει τη δυνατότητα να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα τις αγαπημένες μας σειρές, γιατί αν περιμέναμε από τα επίσημα μέσα, ζήτω που καήκαμε. Σημειολογικά και μόνο, ενώ την Πέμπτη στις ΗΠΑ παιζόταν ο 5ος κύκλος, εδώ το αντίστοιχο κανάλι έπαιζε τον 2ο. Ω ποια καθυστέρηση... Αν και για να μην αδικούμε κανέναν, υπάρχουν περιπτώσεις σειρών που σχεδόν συμβαδίζαμε.

Τα βρήκα λοιπόν και γω τα επεισόδια - όχι εγώ, ένας γνωστός μου και καλά, για να'μαστε και καλυμμένοι - και είπα να τα δω χθες. Αλλά δύο εμπόδια ανέκυψαν αιφνής. Το πρώτο ήταν η προβολή της πρώτης ταινίας James Bond με Daniel Craig. Το είχα ξαναδεί στον κινηματογράφο το Casino Royale αλλά μια επανάληψη για ταινία James Bond δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος. Ναι, είμαι οπαδός της σειράς ταινιών.

Ο δεύτερος και πιο πιεστικός λόγος ήταν τηλεφώνημα που έσκασε από συνάδελφο που έχουμε αναλάβει μαζί μια παρουσίαση. Η εν λόγω κυρία ήταν ολίγον πιεστική, χρησιμοποιώντας όλο το εύρος της διαπεραστικής φωνής της, μη αφήνοντάς μου πολλές εναλλακτικές. Βλέπετε, εκείνη την ώρα ο James είχε ήδη σκοτώσει τρεις-τέσσερις και το έργο προχωρούσε κανονικότατα και εγώ ως άντρας δεν μπορούσα να επικεντρωθώ σε δύο πράγματα ταυτόχρονα, συμφώνησα χωρίς δισταγμό.

-Εκτός από SWOT, PEST και λοιπά πρέπει να κάνεις και MOST, λέει η διακριτική τσιριχτή φωνούλα από την άλλη άκρη.
-MOST; Και εγώ πότε θα δω Lost;
-Τι είναι αυτό το Lost παιδί μου, μου απαντάει. MOST σου λέω, Mission Objectives Strategy Tactics (κόλπα του marketing). Μέχρι Σάββατο να είναι έτοιμα.
-...

Κάπου εκεί τελείωσε η διακριτική κουβέντα και γύρισα στις κωλοτούμπες του James. Κάτι μέσα μου έλεγε ότι είχα συμφωνήσει σε κάτι που δεν έπρεπε, αλλά η ταινία είχε φτάσει στο τουρνουά πόκερ οπότε δεν άφηνε περιθώρια για περισσότερη σκέψη. Τελικά αφέθηκα Lost στη MOST αλλά θα πάρω το αίμα μου πίσω. Μέχρι το Σάββατο...
ΑΠΔΈΗΤ: Δεν ξέρω ποια το γκαντέμιασε, αλλά το Σάββατο το πρωί ο υπολογιστής "κράσαρε" παρασέρνοντας στον βυθό τόσο το Lost όσο και την MOST. Η υπεύθυνη ανα-κατά-ζητείται! Προσφέρεται αμοιβή...